3. Article
Noteikti šādi limitētie un nelimitētie medījamie dzīvnieki un to medīšanas termiņi:
3.1. limitētie medījamie dzīvnieki:
3.1.1. aļņi (Alces alces) no 1.septembra līdz 15.decembrim;
3.1.2. staltbrieži (Cervus elaphus) buļļi no 1.septembra līdz 31.janvārim, teļi (vecums līdz vienam gadam) un govis no 15.augusta līdz 31.decembrim;
3.1.3. stirnas (Capreolus capreolus) āži no 1.jūnija līdz 30.novembrim, kazlēni (vecums līdz vienam gadam) un kazas no 15.augusta līdz 30.novembrim;
3.1.4. mežacūkas (Sus scrofa) visu gadu;
3.1.5. (svītrots ar MK 15.12.2009. noteikumiem Nr.1463);
3.1.6. lūši (Lynx lynx) no 1.decembra līdz Valsts meža dienesta noteiktā nomedīšanas lielākā pieļaujamā apjoma medību platībās (turpmāk nomedīšanas apjoms) izmantošanai, bet ne ilgāk par 31.martu;
3.1.7. medņi (Tetrao urogallus) tikai gaiļi no 10.aprīļa līdz 10.maijam;
3.1.8. rubeņi (Tetrao tetrix) no 1.septembra līdz 31.oktobrim;
3.1.9. vilki (Canis lupus) no 15.jūlija līdz Valsts meža dienesta noteiktā nomedīšanas apjoma izmantošanai, bet ne ilgāk par 31.martu;
3.2. nelimitētie medījamie dzīvnieki:
3.2.1. raķeļi (Tetrao tetrix x Tetrao urogallus) no 10.aprīļa līdz 10.maijam un no 1.septembra līdz 31.oktobrim, ja medniekam ir medņa vai rubeņa medību atļauja;
3.2.2. pelēkie zaķi (Lepus europaeus) un baltie zaķi (Lepus timidus) no 1.oktobra līdz 31.janvārim;
3.2.3. meža caunas (Martes martes), akmens caunas (Martes foina), seski (Mustela putorius) un ondatras (Ondatra zibethicus) no 1.oktobra līdz 31.martam;
3.2.4. āpši (Meles meles) no 1.augusta līdz 31.decembrim;
3.2.5. lapsas (Vulpes vulpes), Amerikas ūdeles (Mustela vison) un jenotsuņi (Nyctereutes procyonoides) visu gadu;
3.2.6. mežirbes (Bonasia bonasia) no 1.septembra līdz 31.janvārim;
3.2.7. fazāni (Phasianus colchicus) no 1.augusta līdz 31.martam;
3.2.8. lauku baloži (Columba palumbus) no 1.augusta līdz 15.novembrim;
3.2.9. mājas baloži (Columba livia) no 1.augusta līdz 31.decembrim;
3.2.10. slokas (Scolopax rusticola) no 1.augusta līdz 15.novembrim;
3.2.11. pelēkās vārnas (Corvus corone) un žagatas (Pica pica) no 15.jūnija līdz 30.aprīlim;
3.2.12. sējas zosis (Anser fabalis), baltpieres zosis (Anser albifrons), Kanādas zosis (Branta canadensis), meža zosis (Anser anser) no 15.septembra līdz 30.novembrim;
3.2.13. lauči (Fulica atra), krīkļi (Anas crecca), pelēkās pīles (Anas strepera), platknābji (Anas clypeata), meža pīles (Anas platyrhynchos), prīkšķes (Anas querquedula), baltvēderi (Anas penelope), garkakļi (Anas acuta), brūnkakļi (Aythya ferina), cekulpīles (Aythya fuligula), ķerras (Aythya marila), tumšās pīles (Melanitta fusca), melnās pīles (Melanitta nigra), kākauļi (Clangula hyemalis), gaigalas (Bucephala clangula) no augusta otrās sestdienas plkst. 16.00 līdz 15.septembrim trešdienā, sestdienā un svētdienā, bet no 16.septembra līdz 30.novembrim katru dienu;
3.2.14. klaiņojoši suņi un kaķi visu gadu bez īpašnieka piekrišanas;
3.2.15. bebri (Castor fiber) no 1.augusta līdz 30.aprīlim.
4
(Grozīts ar MK 23.03.2004. noteikumiem Nr.162; MK 28.04.2008. noteikumiem Nr.313; MK 15.12.2009. noteikumiem Nr.1463)
3.1 Medņu un rubeņu medības atļautas saskaņā ar šo sugu aizsardzības plāniem.
5
(MK 23.03.2004. noteikumu Nr.162 redakcijā; punkts stājas spēkā 01.01.2005.; sk. 85.1 punktu)
3.2 Izmantojot aļņu buļļa vai govs, staltbriežu buļļa vai govs un stirnu āža medību atļauju, šajos noteikumos noteiktajā medību termiņā neatkarīgi no dzimuma atļauts nomedīt atbilstošas sugas dzīvnieku, kas nav vecāks par gadu.
6
(MK 15.12.2009. noteikumu Nr.1463 redakcijā)
asjoint-stockllcsia